Cum funcționează procesul de imprimare laser?

Funcţionarea copiatoarelor Canon se bazează pe “procesul de imprimare laser”, format din şase etape principale. Înţelegând acest proces, veţi şti cum se obţin printurile de înaltă calitate folosind consumabilele şi aparatele Canon.

Prima etapă a procesului de copiere şi listare este “încărcarea electrică” (1) – acesta este punctul de pornire, în care cilindrul fotosensibil se încarcă electrostatic la atingerea butonului verde sau în momentul trimiterii unui document spre imprimare.

Razele laser scanează apoi suprafaţa cilindrului fotosensibil într-o mişcare rotativă, pentru a forma literele şi imaginile prin descărcarea de electricitate statică, etapă denumită “expunere” (2).

Vezi soluțiile noastre recomandate pentru

În etapa de “transfer”(4), este transferată imaginea de pe cilindru pe hârtia preluată automat din compartimentul de alimentare(tavă), prin același proces electrostatic.

Prin presare și aplicarea unei temperaturi de aproape 200 grade, printr-o peliculă sau o rolă, tonerul depus pe hârtie se va fixa ferm, producându-se astfel rezultatele de înaltă calitate – etapa de “fixare”(5).

După fiecare proces de transfer, particulele de toner rămase pe cilindrul fotosensibil sunt curăţate automat cu ajutorul unei lamele, aparatul fiind pregătit pentru desfăşurarea fără probleme a următorului proces electric. Această etapă este cea de “curăţare”(6).